OLEJ SŁODKIE MIGDAŁY ETJA 50ML

#T1182 , Producent: ETJA

Cena produktu

9.00 PLN

MIGDAŁOWIEC POSPOLITY /Amygdalus Communis/  

Wieloletni krzew lub drzewo o wysokości do 10 metrów żyjące więcej niż 2 lata i wielokrotnie w tym czasie wytwarzający nasiona. Należy do rodziny różowatych i pochodzi z Azji Środkowej. Uprawiany głównie w okolicach Morza Śródziemnego: Włochy, Hiszpania, Turcja, Francja, a także na zachodnim wybrzeżu USA w Kalifornii. Owocem jest podłużny spłaszczony pestkowiec w kruchej skorupce o długości kilku centymetrów. Po wyschnięciu owoce noszą nazwę migdałów, które w handlu są sprzedawane jako bakalie. W przemyśle kosmetycznym wytwarzany jest z nich olej migdałowy, który jest składnikiem wielu kremów, mleczek i lotionów.


NATURALNY OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW /Prunus Amygdalus Dulucis Oil/  

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Olej ze Słodkich Migdałów oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny. 


SPOSÓB UŻYCIA

w czystej postaci bezpośrednio na skórę.

idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych

dodatek do kremów, balsamów, mleczek .

naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.

produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.

ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.

kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę.

Olej ze słodkich migdałow firmy ETJA jest w 100% naturalny


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Olej nośnikowy jest naturalnym produktem. Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.


POCHODZENIE

Włochy


Najchętniej kupowane produkty

CHIA NASIONA INTENSON 1000G
20.99 zł
KWAS L-ASKORBINOWY CZDA STANLAB 1000G
62.35 zł
VITAMINA D3 2000 MAX LANGSTEINER 60KAPSUŁEK
9.80 zł
ACEROLA SANBIOS 100TABLETEK
32.55 zł
CYNAMON CEJLOŃSKI MIELONY BIO DARY NATURY 60G
7.55 zł
JOY DAY KONCENTRAT NAPOJU PROBIOTYCZNEGO GŁÓG
35.79 zł
BAMBOO EKSTRAKT SWANSON 60KAPSUŁEK
47.39 zł
SÓL HIMALAJSKA RÓŻOWA DROBNA SKARBY OCEANU 1KG
7.70 zł

Podobne produkty

KREM NA SŁOŃCE DLA DZIECI I NIEMOWLĄT SPF45 BIO
51.99 zł
MLECZKO SPF30 SENSITIVE BIO ECO COSMETICS 75ML
52.66 zł
KREM NA SŁOŃCE SPF15 BIO ECO COSMETICS 75ML
36.99 zł
KREM NA SŁOŃCE SPF30 BIO ECO COSMETICS 75ML
51.25 zł