OLEJ JOJOBA GOLD ETJA 50ML

#T1171 , Producent: ETJA

Cena produktu

20.15 PLN

JOJOBA /Simondaja kalifornijska/

Gatunek rośliny rodzaju monotypowego pochodzi z rodziny goździkowatych. Jej życie zapoczątkowało na pustyni Sonora znajdującej się w południowo-zachodniej części Ameryki Północnej, która rozciąga się od obszaru Arizony po Meksyk. Krzak rośnie do wysokości 4 metrów. Jako roślina pustynna nie wymaga chemicznego nawożenia, ani pestycydów. Nasiona simondsji zawierają w sobie płynny wosk zwany w literaturze przedmiotu płynnym złotem pustyni, wykorzystywany w kosmetyce jako olej jojoba. Olej rozpowszechnił uprawianie rośliny na kontynentach Ameryki Południowej, Afryki oraz południowej Azji.


NATURALNY OLEJ JOJOBA GOLD BIO /Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil/ 

Określany jako naturalny płynny wosk bardzo trwały i odporny na wysokie temperatury. Tłoczony na zimno olej jojoba gold jest jednym z najbardziej drogocennych surowców w kosmetyce. Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe, naturalną witaminę E i F, fitosterole oraz skwalen, który występuje w naturalnym płaszczu tłuszczowym skóry, chroniąc ją przed utratą wody. Jojoba posiada właściwości odżywcze, zmiękcza, nawilża i natłuszcza. Polecany zwłaszcza przy występowaniu chorób skórnych głowy, w leczeniu suchych egzem, skuteczny w leczeniu łupieżu i wypadaniu włosów. Poprawia stan skóry głowy, gdyż rozpuszcza osadzony łój oraz obniża poziom kwasowości skóry. Oczyszcza cebulki włosów, przez co powoduje spowolnienie procesu wydzielania łoju, stymuluje zrost włosów, oraz dodatkowa zawartość jodyny pielęgnuje i chroni skórę przed działaniem bakterii. Doskonały do pielęgnacji cery trądzikowej, deliktanej, dla osób o skłonnościach alergicznych. Pielęgnuję delikatną skórę wokół oczu, ust oraz dłoni.. Juz od pierwszego użycia skóra staje się gładka i miła w dotyku. Można stosować do każdego rodzaju skóry.


Olej Jojoba gold oferowany przez firmę ETJA jest w 100 % naturlany.


SPOSÓB UŻYCIA  

w stanie czystym do pielęgnacji twarzy, dłoni i całego ciała wraz z paznokciami

odżywczy masaż w własnym zakresie

zabiegi wykonywane w wyspecjalizowanych gabinetach masażu

kąpiel - dodając kilka kropel do wanny z ciepłą wodą odżywi i wygładzi skórę

włosy i skóra głowy - doskonały do pielęgnacji skóry głowy z problemami łuszczycy, zwalcza łupież, intensywnie odżywia i nawilża suche, łamliwe włosy (Aplikuj w małych ilościach od 15 do 30 minut przed myciem głowy).

idealnie sprawdza się jako dodatek do kremów domowej produkcji.

stosowany jako baza w kosmetykach do pielęgnacji włosów i skóry.

składnik filtrów przeciwsłonecznych, kosmetyków do demakijażu i płynów po goleniu


PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaj buteleczkę i przechowuj w chłodnym miejscu


POCHODZENIE

Meksyk 


Olej nośnikowy  jest naturalnym produktem.  Wpływ sezonowych zmian pogodowych może wywołać niewielkie różnice w kolorze, zapachu i gęstości.


Najchętniej kupowane produkty

OLEJ Z NASION MALIN ETJA 50ML
23.50 zł
OLEJ KOKOSOWY NIERAFINOWANY BIO BIO PLANETE 400ML
25.50 zł
WITAMINA D3 K2 KROPLE 800IU/18MCG DR.JACOB'S 20ML
70.99 zł
HERBATA WELLNES COLLECTION YOGI TEA
13.55 zł

Podobne produkty

KREM NA SŁOŃCE DLA DZIECI I NIEMOWLĄT SPF45 BIO
51.99 zł
MLECZKO SPF20 SENSITIVE BIO ECO COSMETICS 75ML
46.99 zł
MLECZKO SPF50 SENSITIVE BIO ECO COSMETICS 75ML
59.99 zł
KREM NA SŁOŃCE SPF15 BIO ECO COSMETICS 75ML
36.99 zł